Više

  Edukacijska predavanja za poljoprivrednike u Orašju i Odžaku

  Najčitanije

  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva nastavlja tradiciju organiziranja edukacijskih predavanja za poljoprivredne proizvođače. Posljednja dva predavanja održana su u Orašju na temu peradarske proizvodnje, i jučer (28.04) u Odžaku (uzgojno – selekcijski rad u stočarskoj proizvodnji).

  U Odžaku su stručna predavanja bila iz područja animalne proizvodnje:„Higijena na farmama“, „Muža krava“ i „Uzgojno selekcijski rad u govedarstvu“. Predavači su bili iz Federalnog zavoda za poljoprivredu Elma Šabotić i Sabahudin Tahmaz, dipl.ing. poljoprivrede.
  -Ovakva su predavanja iznimno korisna za naše poljoprivredne proizvođače. Ukoliko želimo izvoziti mlijeko mi se moramo pridržavati svih strogih parametara koje diktiraju EU standardi. To praktično znači da je potrebno posebnu pozornost usmjeriti prema higijeni objekta a jednako tako također poljoprivrednik sada mora voditi računa i o vođenju knjigovodstva. O tim je, ali i ostalim aktualnim temama iz oblasti koje pokrivaju najavljene teme predavanja, bilo riječi na skupu u Odžaku, istaknuo je uz ostalo Muhidin Emić, šef Poljoprivredno savjetodavne službe.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti