Više

  EU: Kandidatski status – poruka šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, veleposlanika Johanna Sattlera

  Najčitanije

  Dragi građani i građanke Bosne i Hercegovine!
  Dijelim sa vama sreću što je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status za članstvo u EU!
  Ujedinjeni u različitosti je vodilja i temeljna vrijednost EU. Bosna i Hercegovina i EU počivaju na istim temeljima – princip “ujedinjeni u različitosti” je naša zajednička vrijednost, snaga i bogatstvo.
  Ova zemlja obiluje energijom i talentom. Bilo gdje da krenete u ovoj zemlji, naići ćete na kulturno naslijeđe i prirodne ljepote, uspjehe u oblasti umjetnosti i sporta, inovacije i tradicije – i najvažnije nepokolebljivi duh.
  Kandidatski status je naš znak da vjerujemo u ovu zemlju i da dijelimo vaše nade za bolju budućnost. Snažnija zaštita ljudskih prava, više povjerenja, djelotvorna borba protiv korupcije, funkcionalne javne institucije, jača ekonomija, bolja zdravstvena zaštita i obrazovanje.
  To je ohrabrenje za sve građane i građanke koji znaju da je put ka EU – put ka boljoj Bosni i Hercegovini. Ali je i poruka političkim liderima da okrenu novu stranicu i provedu potrebne reforme koje će donijeti dobro građanima i građankama, a BiH približiti EU.
  Znamo da je puno izazova pred nama, ali novi politički zamah je tu. Iskoristimo ga!
  Vjerujemo u ovu zemlju. Zemlju koja je – oduvijek u srcu Europe!

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti