Više

  EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery objavili Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

  Najčitanije

  U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, u srijedu 28. prosinca, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

  Ciljevi ovog poziva jesu doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tokom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

  U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 milijuna KM, a sredstva potpore po jednom podnositelju prijave može iznositi od 15.000 KM do maksimalno 300.000 KM, dok iznos potpore po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 8.000 KM.

  Prijave se mogu podnijeti od 15.01.2023. godine, dok je krajnji rok za prijavu 28.02.2023. godine, do 15:00 sati, navodi se u javnom pozivu.

  Javni poziv i prijavne obrasce možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti