Više

  EU4Agri objavio Javni poziv

  Najčitanije

  U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

  Kroz ovaj javni poziv Europska unija će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno-prehrambenom sektoru da uvedu određene standarde u svoje poslovanje ili izvrše certifikaciju svojih proizvoda, usluga i proizvodnih procesa. Cilj ovog javnog poziva je jačanje poljoprivredno-prehrambene industrije, unapređenja kvalitete, higijene, sljedivosti i sigurnosti hrane, povećanja konkurentnosti i olakšavanja pristupa tržištima.
  Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća, obrti/preduzetnici i zadruge koje se bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu, te udruženja koja okupljaju proizvođače/prerađivače za njihovu grupnu certifikaciju.

  U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 1 milion KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 5.000 KM do 50.000 KM. Obavezno finansijsko sudjelovanje podnositelja prijave iznosi 30% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

  Prijave se mogu podnijeti od 01. kolovoza 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 02. rujan 2022. godine, do 17:00 sati.

  Javni poziv možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti