Više

  EU4Business Recovery objavio Javni poziv

  Najčitanije

  Projekt EU4BusinessRecovery, kojeg financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama namijenjenih digitalnoj transformaciji poduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 1 milijun KM, Europska unija i Savezna Republika Njemačka podržat će unaprjeđenje poslovanja poslovnih subjekata u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje kroz optimizaciju poslovnih aktivnosti, investicijom u alate i tehnologije koji doprinose ubrzanoj digitalizaciji poduzeća.

  Na javni poziv mogu se prijaviti obrti/samostalni poduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja poduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i maslinarstva, proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja, uzgojem žitarica, uzgojem gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstvom.

  Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekt, podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekt financirati maksimalnih 75% ukupnog iznosa kroz mjeru podrške. Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa.

  Koncepte projekta sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba do 16.06.2023. godine do 15:00, navodi se u javnom pozivu.

  Javni poziv i potrebne obrasce možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti