Više

  Federalna direkcija robnih rezervi sufinancira jesenju sjetvu u ŽP

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske je održan sastanak Federalne direkcije robnih rezervi i Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača ŽP, te Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao  koordinatora aktivnosti. Tema sastanka je početak jesenje sjetve koju sufinancira Federalna direkcija robnih rezervi.

  -Razgovarali smo o nastavku sufinanciranja jesenje sjetve pšenice za potrebe Federalne direkcije robnih rezervi. Mislim da ćemo ove godine zadovoljiti optimalne sjetvene rokove za sjetvu pšenice. Očekujemo da nas posluži kalendarska godina i da će urod sljedeće godinebiti, na zadovoljstvo svih nas, više od 4 t po hektru. Podjela i potpisivanje bit će sljedeći tjedan. Ministarstvo će nam pružitisvu tehničku potporu. Nadam se da će sljedeći tjedan biti ovako klimatski prihvatljiv za sjetvu i da će nam omogućiti da ove godine napravimo pravi posao. Minimalna površina je 7 ha, podigli smo u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 5 ha. Povećavamo broj hektara odnosno okrupnjujemo poljoprivredne proizvođače koji će raditi za tržište odnosno za poznatog kupca, a to je Federalna direkcija robnih rezervi, izjavio je direktor Federalne direkcije robnih rezervi Tončo Bavrka.

  robne rezerve u orasju dzakula

  -Danas smo održali sastanak predstavnika Federalne direkcije robnih rezervi, Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača ŽP i Ministarstva poljoprivrede, vodprivrede i šumarstva. Zadovoljni smo sastankom jer će Federalna direkcija robnih rezervi ove godine ponovo provesti sufinanciranje jesenje sjetve na području Županije Posavske između 1000-1200ha. Direktor nas je obavijestio da je zadovoljan suradnjom sa našim poljoprivrednim proizvođačima. S ovim projektom jesenje sjetve ponovo ćemo omogućiti poljoprivrednim proizvođačima da dobiju sjetveni materijal i mineralna goriva na praktično, odgođeno plaćanje bez kamata, po veleprodajnim cijenama. Na taj način umanjujemo troškove proizvodnje i omogućujemo poljoprivrednicima da lakše dođu do federalnih novčanih potpora. Od Federalnu direkciju robnih rezervi, oni dobiju svupotrebnu dokumentaciju da bi mogli ostvariti federalnu novčanu potporu za proizvodnju pšenice, rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić.

  Ispred Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača ŽP se zahvaljujem Federalnoj direkcije robnih rezervi što su nam izašli u susret kako bi ove godine sklopili ugovor i dobili sufunanciranje jesenje sjetve bez kamata. Nadam se da će nas poslužiti vrijeme, da ćemo moći sve odraditi i ispuniti sve zahtjeve.  Ovom prilikom se zahvaljujem i našem Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na ukupnom angažiranju kako bi se realizirao ovaj projekt, izjavo je predsjednik Saveza udruženje poljoprivrednih proizvođača ŽP Vidan Grgić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti