Više

  Federalna ministrica okoliša i turizma u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić održao je sastanak s federalnom ministricom okoliša i turizma Nasihom Pozder u Odžaku. Tema sastanka bila je usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača, koje predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i biološki fond ovog kraja. Istaknuto je da se njihovo usvajanje očekuje tijekom mjeseca svibnja, te je naglašena važnost financijske i tehničke podrške koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma osiguralo za Županiju Posavsku. Razgovarano je i o projektima s kojima će se aplicirati na javne pozive za zaštitu okoliša, posebno jer je ove godine fokus na sanaciji divljih deponija u područjima koja su zaštićena ili u procesu zaštite, ali i održavanju staništa poput močvarnih u Posavini.
  Ministrica Pozder je obišla i seosko imanje koje gradi i uređuje povratnik iz Austrije i razgovarala s vlasnicima jedinog hotela u Odžaku o izazovima s kojima se hotelijeri i ugostitelji susreću u svom radu.

  -U nekoliko proteklih mjeseci dva puta sam u Posavini, kraju koji se često zapostavlja. Želimo dati podršku kako spremnim projektima tako i idejama za unaprjeđenje životne sredine, ali i aktiviranju turističkih potencijala. Kako budemo davali podršku onima koji su najčešće na marginama tako ćemo moći testirati i naše istinsko opredjeljenje za ravnomjerni regionalni razvoj, izjavila je ministrica Pozder.

  Tijekom posjeta Županiji Posavskoj, ministrica je posjetila manifestaciju koju organizira moto klub “Posavac” Orašje. Moto klub je prepoznat kao društveno koristan, sanirali su divlju deponiju na kojoj se organizira regionalni moto kamp, kojem prisustvuju motoristi iz regije ali i zapadne Europe. Spomenuti kamp predstavlja značajnu infrastrukturnu točku i zbog specifične geografske pozicije je veliki potencijal za tranzitni turizam, što je i prilika za razvoj Posavine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti