Više

  Federalni ministar Vedran Škobić posjetio Odgojno popravni dom u Orašju

  Najčitanije

  Federalni ministar pravde Vedran Škobić posjetio je danas (24.11.) Odgojno popravni dom u Orašju. Održao je radni sastanak sa ravnateljicom OPD u Orašju Mirom Oršolić Pejić koja ga je informirala sa aktualnostima iz rada ove ustanove.
  Na sastanku su uz ostale sudjelovali i Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić. Ministar Škobić izrazio je zadovoljstvo razgovorima i obećao potporu radu ustanove. Zajedno sa domaćinima ministar je obišao sve prostore kojima raspolaže Odgojno popravni dom u Orašju, a potom je u izjavi za javnost naglasio:

  -Povod posjete je prije svega jedna srdačna i jasna podrška Odgojno popravnom domu u Orašju, prije svega što je općenito zatvorski sustav od velikog značaja za Federaciju BiH, a također u ovom slučaju sustav odgojno-popravnog doma, odnosno tretmana maloljetnika. Bitno je naglasiti potrebu jačanja ne samo kapaciteta nego i uvjeta rada Odgojno-popravnog doma Orašje. Uvijek može bolje kada je u pitanju financiranje, no treba reći da je na Vladi Federacije da ovo prepozna kao potrebu, prije svega i zakonsku, koja je od značaja za Federaciju odnosno za državu. U tom smislu treba dati sve napore i podršku. U OPD Orašje vidi se predan pristup, marljivost i trud, stoga potpora Ministarstva pravde F BiH, a ja se nadam i Vlade F BiH, uvjeren sam u to, neće izostati, izjavio je ministar pravde Federacije BiH Vedran Škobić.

  Ravnateljica OPD Orašje Mira Oršolić Pejić izrazila je zadovoljstvo posjetom i vođenim razgovorima, a osobito davanjem potpore radu ustanove. – Ovo je jedina ustanova na području Federacije u kojoj se primjenjuje ova vrsta odgojne mjere i doista smatram da treba biti jedan od bitnih vladinih prioriteta. Još uvijek nismo došli u tu fazu da imamo poteškoće, ali kako ih ne bi bilo u 2024.g. potrebno je pravodobno planiranje proračuna za iduću godinu, budući je Odgojno-popravni dom napokon dobio suglasnost i upisan u registar proračunskih korisnika Federacije BiH, izjavila je ravnateljica OPD Orašje Mira Oršolić Pejić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti