Više

  Federalni zavod za statistiku provodi anketu Godišnje istraživanje farmi (GIF)

  Najčitanije

  Statističke institucije u Bosni i Hercegovini (Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku RS) u 2017. godini provode Godišnje istraživanje farmi (GIF). Godišnje istraživanje farmi će se na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine provesti u periodu od 04. 12.-17. 12. 2017. godine. Anketiranje uzorkom izabranih domaćinstava, izvršiti će akreditirani anketari.
  Anketa će se provesti i na području Županije Posavske, u sve tri općine, u svim naseljenim mjestima u određenim kućanstvima. U anketi će biti uključena domaćinstva:
  Općina Domaljevac-Šamac – 14
  Općina Odžak – 73
  Općina Orašje – 104
  Svrha ankete je prikupljanje osnovnih informacija o poljoprivrednoj proizvodnji (biljna i stočna proizvodnja), upotrebi poljoprivrednih proizvoda, radnoj snazi na gazdinstvu, te cijenama zemljišta i rente u referentnom periodu. Prikupljeni podaci će omogućiti testiranje europske i međunarodne metodologije o strukturi poljoprivrednih gazdinstava. Pored toga, bit će moguća usporedba BiH sa zemljama regije i EU obzirom da se po prvi puta primjenjuje način prikupljanja podataka koji je praksa u svim zemljama.
  Prikupljeni podaci su povjerljivi i isti će, u skladu sa odredbama članovima 36-42 Zakona o statistici Federacije BiH (Službene novine FBiH br. 63/03 i 9/09), biti korišteni isključivo u statističke svrhe. O anktenom istraživanju obaviještene su sve mjerodavne institucije, izvijestili su iz Federalnog zavoda za statistiku Sarajevo.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti