Više

  Federalno ministarstvo prostornog uređenja sufinancira projekte u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju je upriličeno potpisivanje ugovora s federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem. Potpisivanju su nazočili federalni ministar pravde Mato Jozić, pomoćnik federalnog ministra prostornog uređenja Zdravko Buljeta, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP Dragutin Živković, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP Mato Brkić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, predsjednica Kantonalnog suda u Odžaku Marija Čolić, direktor Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić, predstavnici Općine Odžak Radinka Dujak i Općine Domaljevac-Šamac Zlatko Špionjak.
  Za realizaciju projekata na prostoru Županiji Posavskoj potpisani su ugovori u ukupnom iznosu od 1.106.918,23 KM.

  Potpisani su ugovori za sanaciju šteta uslijed poplava i klizišta u iznosu 689.466,83 KM za projekte :Grad Orašje-rekonstrukcija ceste Draganovci (190.000,00 KM), Općina Domaljevac-Šamac-uređenje kanala Jadrice (109.260,22 KM), Općina Odžak-obnova lokalne ceste u Trnjaku „Trnjak prepumpna stanica“ (200.206,61 KM), Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP-uređenje odvodne kanalske mreže na prostoru Županije Posavske (190.000,00 KM).
  Ugovori za utopljavanje zgrada radi uštede energije u iznosu 357.451,40 KM za projekte: Općina Odžak-utoljavanje upravne zgrade općine Odžak zgrada broj 3 (70.000,00 KM), Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP-utopljavanje školske dvorane fra Ilije Starčevića u Tolisi (80.000,00 KM), Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP-utopljavanje OŠ Vladimir Nazor Odžak (80.000,00 KM), Kantonalni sud u Odžaku-utoljavanje zgrade (67.451,40 KM), Županijska uprava civilne zaštite-utopljavanje zgrade Županijske uprave civilne zaštite (60.000,00 KM).
  Ugovor za zaštitu nacionalnih spomenika u iznosu 60.000,00 KM za projekt Općina Odžak-rekonstrukcija i revitalizacija Male vijećnice Beledija u Odžaku (60.000,00 KM).
  Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta“ i Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima — za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”.

  Danas smo zahvaljujući prihvaćenim aplikacijama naših aplikanata s područja Županije Posavske imali priliku nazočiti potpisivanju ugovora s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja. Ovom prilikom se zahvaljujem federalnom ministru i ministarstvu što su prihvatili aplikacije koje su bile prijavljene na javni poziv i što će omogućiti da deset projekata bude sufinancirano sredstvima ministarstva. Naše dvije općine, grad i županijska ministarstva će osigurati potrebna sredstva za sufinanciranje projekata. Posebno naglašavam projekte koji se tiču energetske efikasnosti odnosno utopljavanja javnih objekata kao što je zgrada Kantonalnog suda, dvije škole i zgrada Županijske uprave civilne zaštite, te projekte za općine i grad koji se odnose na kanalske mreže, objekte cestovne infrastrukture koji su vezani za sanaciju posljedica poplava. Hvale vrijedni projekti koji će značajno pomoći kvaliteti života na području Županije Posavske, rekao je predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.
  Mi smo danas ovdje povodom potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata. Okončali smo sve aktivnosti po javnom pozivu koji smo raspisali u ime Vlade odnosno u ime Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Prihvatili smo aplikacije koje su došle iz ove županije, radi se o ukupno deset aplikacija u iznosu od oko 1,107.000,00 KM . Napominjem da je i dosadašnja suradnja s ovom županijom i općinama bila dobra i nadamo se da će implementacija ovih projekata biti onako kako je napisano u ugovoru na zadovoljstvo svih i korisnika i građana, izjavio je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.
  Ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske Ana Andrić je uručila federalnom ministru Josipu Martiću zahvalnicu za potporu u energetskoj obnovi javnoobrazovnih ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti