Više

  Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH objavio dva javna poziva

  Najčitanije

  Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine objavio je dva javna poziva za 2023. godinu:

  1. Javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini
  Predmet Javnog poziva je raspodjela sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 7.000.000,00 KM za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom.
  Javni poziv ostaje otvoren 50 dana od dana objavljivanja, a zaključno s 13.04.2023. godine.

  2. Javni poziv za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica u 2023. godini
  Predmet javnog poziva je izbor programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica koji će sudjelovati u raspodjeli sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom za financiranje/sufinanciranje programa u 2023. godini. Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju po ovom javnom pozivu je 5.000.000,00 KM.
  Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a zaključno s 24.03.2023. godine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti