Više

  Forum izabranih dužnosnika Županije Posavske

  Najčitanije

  Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini organizirala je danas (12.08.) u Poslovnom centru „Yimor“ u Domaljevcu  sastanak „Forum izabranih dužnosnika Županije Posavske “. Sastanku su bili nazočni predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine i premijer Vlade Županije Posavske, te načelnici općina, predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućih općinskih vijeća općina Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje. Cilj sastanka bio je, kako tvrdi organizator, razmjena iskustava i poboljšanje suradnje između županijske i općinske razine vlasti u Posavini. Razgovarano je i o problemima u provedbi relevantnih zakona, posebno Zakona o načelima lokalne samouprave u FBiH, te o mogućnosti uspostave trajnog Foruma izabranih dužnosnika Županije Posavske.

  -Sastali smo se sa dužnosnicima koji djeluju u Posavskom kantonu kako bi na kraju mandata lokalnih vlasti analizirali dosadašnji rad i njihovu suradnju sa Vladom i Skupštinom, te suradnju samih Vijeća i izvršne vlasti na lokalnoj razini. Sastanak je bio konstruktivan, iznijeli smo probleme koji su evidentno postojali, te zaključili kako je korisno da se ovakvi sastanci i češće organiziraju, odnosno postanu redoviti. Naša je želja za uspostavom trajnog Foruma izabranih zvaničnika Posavskoga kantona kako bi se svi problemi pravovremeno prevenirali i riješili. Razgovarano je i oko mogućnosti donošenja Zakona o lokalnoj samoupravi na nivou Posavskoga kantona koji bi umanjio mogućnosti da dođe do određenih nesporazuma i problema u funkcioniranju općinskih vlasti,  izjavio je Jasmin Trle, službenik za demografski razvoj, Ured OESS-a BiH Tuzla.

  Predsjednik Skupštine Županije Posavske Joso Marković ocijenio je sastanak korisnim kako bi se problemi učinkovitije rješavali, osobito sa aspekta što na razini Županije Posavske neki zakoni nisu doneseni, kao što je to Zakon o lokalnoj samoupravi. Načelnik općine Odžak Hajrudin Hadžidedić izrazio je mišljenje kako je sastanak kasno organiziran jer je do njega trebalo doći na početku mandata.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti