Više

  Gospodarski forum u Orašju

  Najčitanije

  Na inicijativu Gospodarske komore Županije Posavske i u suorganizaciji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i prostornog uređenja Vlade ŽP, danas (22.09.) u dvorani hotela Navis održan je Gospodarski forum na aktualnu temu vezanu za koronavirus, sa zdravstvenog ali i gospodarskog aspekta. Skupu su bili nazočni ministri u Vladi ŽP, Dragutin Živković, Damir Živković i Mato Brkić, Nikica Pažin, voditelj ureda Hrvatske Gospodarske komore u veleposlanstvu RH u BiH, dr.sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH u Orašju, kao i predsjednik Gospodarske komore Županije Posavske Zvonko Mišković.

  Tijekom Gospodarskog foruma u Orašju dr. Goran Pavić, specijalista epidemiolog pri Zavodu za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje održao je predavanje o aktualnoj pandemiji koronavirusa, kako u svijetu tako i na području Županije Posavske, sa konkretnim pokazateljima te sugestijama koje podrazumijevaju i dalje pridržavanje svih epidemioloških mjera, kako u tvrtkama tako i u javnom prostoru, ukoliko ne želimo širenje epidemije.

  -Ovo je naš treći forum a namjeravamo i dalje takvu aktivnost. Temu smo pojašnjavali poljoprivrednim proizvođačima, za drvnu industriju, a ovo je forum usmjeren prije svega prema gospodarstvu. Mi smo pogranično područje sa Hrvatskom pa smo neke od tema usmjerili i na pitanja koje zanimaju naše poduzetnike, naglasio je Mišković te napomenuo da je ured Gospodarske komore sada izmješten iz ranijih prostora u Vladi ŽP u prostore koji se nalaze u Trećoj ulici u Orašju.

  Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković pojasnio je koje je Vlada ŽP i ministarstvo poduzelo mjere kako bi pomoglo gospodarstvu i ublažilo gubitke koje je prouzročila pandemija.- Svoje aktivnosti smo usmjerili prije svega kako bi pomogli gospodarstvu te smatram da smo u značajnoj mjeri doprinijeli stabilizaciji poslovanja gospodarskih subjekata i rekao bih, ono što je bio naš imperativ , sačuvali radna mjesta što ćemo učiniti i nadalje, naglasio je ministar Živković.

  U izjavi za medije dr.sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH u Orašju pojasnio je teme razgovora sa poduzetnicima iz Posavine.-Razgovarali smo kako uskladiti određene certifikate, odnosno kako utjecati na Vijeće ministara da se usklade određeni standardi za izvoz roba s ovoga područja životinjskog porijekla. Također je razgovor vođen u smjeru kako pomoći poduzetnicima u ovoj industrijskoj zoni da se ona pretvori u dogledno vrijeme u jednu slobodnu zonu. Vi ste na granici s Europskom unijom, i taj potencijal definitivno treba iskoristiti, kazao je Vuković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti