Više

  Gospodarstvenici Županije Posavske očekuju brze i konkretne pomoći

  Najčitanije

  Na zadnjoj sjednici Vlada Županije Posavske je usvojila Informaciju o stanju u gospodarstvu uzrokovanu pandemijom koronavirusa koja sadrži prijedlog mjera predloženih od strane Povjerenstva za Vladu Županije Županije Posavske – 6 mjera, i Vladu F BiH – 12 mjera, koje su dostavljene, odnosno predložene Vladi Federacije BiH.

  Na sastanku održanom 30.03. 2020.godine. Povjerenstva sa predstavnicima tri općinske udruge gospodarstvenika uz nazočnost predsjednika Vlade ŽP, zaključeno je da je neophodna brza i konkretna reakcija u prvom redu Vlade F BiH sa donošenjem mjera koje će doprinijeti opstojnosti gospodarskih subjekata i očuvanju radnih mjesta.

  Predloženo je da u skladu sa mogućnostima županijskog proračuna Vlada Županije Posavske razmotri mogućnosti financijske pomoći u vidu sufinanciranja dijela troškova minimalne plaće sa doprinosima i porezima za uposlenike i to za gospodarske subjekte kojima je onemogućen rad zapovijedima federalnog i županijskog stožera civilne zaštite kao i za gospodarske subjekte ovisno o stupnju pada poslovne aktivnosti odnosno prihoda.

  Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja će u suradnji sa Povjerenstvom za praćenje utjecaja pandemije koronavirusa na gospodarstvo Županije Posavske kao i sa udrugama na području županije te nadležnih institucija pratiti i evidentirati stanje u gospodarskim subjektima na području županije i na temelju istih predlagati mjere kojima će se izbjeći neželjeni scenarij, prestanka (umanjenja) poslovnih aktivnosti i gubitak radnih mjesta.

  Sa ciljem efikasne i kvalitetne provedbe donesenih mjera prema gospodarstvu neophodna je koordinacija svih razina vlasti.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti