Više

  Idealno je vrijeme za zaštitu voćaka od štetnika

  Najčitanije

  Idealno je vrijeme za zaštitu voćaka od štetnika. Zaštita tijekom zimskog perioda spada u osnovnu zaštitu voćaka i uvelike doprinosi, u manjoj ili većoj mjeri, zaštiti voća od različitih štetnih organizama. Zaštitu treba odraditi preparatima na bazi bakra i sumpora, tijekom mirovanja vegetacije, pa sve do početka vegetacije, odnosno, dolaskom proljeća. Najučinkovitije je tretiranje pred samo kretanje vegetacije, upravo zbog porasta dnevnih temperatura i početka bubrenja pupova.
  Prskanje voćaka vrši se po suhom vremenu, bez prisutnosti vjetra i kada je temperatura zraka viša od 5 celzijevih stupnjeva.
  Naši voćari imaju običaj tretirati stabla i gašenim vapnom. Time se uništavaju štetnici koji prezimljuju u kori stabala. Vapno reflektira sunčeve zrake, pa biljke usporavaju razvoj i bolje podnose kasne proljetne mrazeve i kora manje puca.
  Sva zaštitna sredstva koristiti prema preporučenim dozama i u skladu sa uputstvima.
  Za sva pitanja, prijedloge i primjedbe, Odsjek poljoprivredne savjetodavne službe, odnosno, savjetodavci su dostupni radnim danima u periodu od 08:00-16:00 sati u Orašju i u Odžaku.

  Ministarstvo poljoprivrede, vodprivrede i šumarstva
  Županije Posavske

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti