Više

  Informacija o stanju vodostaja na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH

  Najčitanije

  Agencija za vodno područje rijeke Save nastavlja pojačano praćenje vodostaja na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

  Na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH na svim vodotocima, uključujući i rijeku Savu, vodostaji su u stagnaciji i blagom opadanju.

  Zbog smanjenja nivoa vodostaja na vodomjernoj stanici Slavonski Šamac, glavni rukovoditelj obrane od poplava za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH je donio Rješenje o proglašenju prestanka redovne obrane od poplava na poplavnom području Srednja Posavina. Mjere redovne obrane od poplava na poplavnom području Odžačka Posavina i dalje su na snazi.

  Zaštitni vodni objekti su u stabilnom i funkcionalnom stanju, o čemu se brinu pravni subjekti koji provode mjere aktivne obrane od poplava na području Županije Posavske.

  U Agenciji za vodno područje rijeke Save i dalje se obavljaju sve aktivnosti na praćenju i obavještavanju o trenutnom hidrološkom stanju, a sve u skladu sa Federalnim operativnim planom obrane od poplava (FOP).

  Agencija za vodno područje rijeke Save će zbog aktualnosti situacije i u narednom periodu kontinuirano vršiti praćenje i obavještavanje o stanju vodostaja na vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH, izvijestili su iz Agencije.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti