Više

  Informacija o trenutnom stanju vodostaja 20.1.2023. godine

  Najčitanije

  S obzirom da su za naredne dane prognozirane uglavnom snježne padaline, očekuje se stabilna hidrološka slika na cijelom vodnom području rijeke Save u FBiH. Većina vodostaja na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH je u opadanju.

  Uslijed dotoka s podslivova Une, Vrbasa, Bosne, kao i uzvodnog dijela sliva rijeke Save, trenutno se bilježi porast vodostaja na hidrološkim stanicama HS Svilaj i HS Grebnice, u odžačkoj i srednjoj Posavini.

  Hidrološke stanice kao što su HS Ilidža, HS Reljevo, HS Visoko, HS Ključ i HS Sanski Most ispod su kote pri kojima počinje kontinuirano obavještavanje nadležnih institucija. I na ostalim hidrološkim stanicama tendencija je pada nivoa vodostaja. Tokom dana se očekuje da vodostaji i na tim stanicama budu ispod nivoa obavještavanja.

  I dalje je na snazi vanredno hidrološko stanje na području gornjeg dijela sliva rijeke Bosne (sliv rijeke Željeznice), Unsko-sanskom kantonu te u BPK Goražde, kako je i prognozirano u Obavještenju o prognozi vanrednog hidrološkog stanja 16.01.2023. godine, za period od 17.01.-20.01.2023. godine, izvijestili su iz Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti