Više

  Informativni sastanak za podnositelje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava

  Najčitanije

  Projekt “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business” je četverogodišnja inicijativa (2018-2022) koja je financirana primarno od strane Evropske Unije (EU) u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II. Projekat sprovode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO). UNDP je odgovoran za provedbu aktivnosti iz oblasti poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja.

  Projekt EU4Business je 29.07.2019. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (prerada i marketing). Sve informacije kao i potrebni dokumenti za ovaj javni poziv se mogu pronaći na web stranicama UNDP i EU4Business.

  Informativni sastanak za potencijalne podnositelje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda će se održati 06.09.2019. godine u 09:30 sati u Omladinskom domu-vjećnici u Orašju.

  Jedan od važnijih ciljeva ovog sastanaka je i direktna komunikacija sa potencijalnim podnositeljima prijava te davanje odgovora na praktična pitanja u vezi sa pripremom prijave na javni poziv. UNDP je otvorio i komunikacijski kanal za zainteresirane proizvođače putem kojeg se mogu postavljati pitanja u toku pripreme prijava. Sva dosada zaprimljena pitanja kao i odgovori se redovno objavljuju na web stranici projekta.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti