Više

  Isporuka respiratora Županijskoj bolnici u Orašju

  Najčitanije

  Dana 03.07.2020. godine u prostorijama Županijske bolnice u Orašju isporučen je i stavljen u funkciju respirator koji je nabavljen u okviru podrške Evropske unije za borbu protiv COVID-19 vrijednosti od 44.300,00 KM.

  Nabava je financirana sredstvima Europske unije, a realizirana putem Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), koji u Bosni i Hercegovini pruža podršku kod hitnih nabavki medicinske opreme i potrepština, zahvaljujući financijskim sredstvima različitih međunarodnih i domaćih donatora, vlasti i partnera a sa ciljem suzbijanja širenja te sanacije posljedica pandemije koronavirusa COVID -19.

  Pored predstavnika UNDP-a gdin. Nasir Nalić prilikom isporuke respiratora Županijskoj bolnici bili su prisutni Damir Živković ministar zdravstva i socijalne politike, Franc Kljajić direktor Ureda za razvoj i europske integracije, prim. dr. Perica Jelečević ravnatelj Županijske bolnice Orašje i Danica Jozić ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske. Ministar zdravstva zahvalio se u ime Vlade, Ministarstva i cijelog stanovništva Županije Posavske Delegaciji Europske unije u BiH i UNDP – u na svemu do sada učinjenom za područje Županije Posavske, te istaknuo kako očekuje suradnju i za daljnju nabavku nedostajuće zaštitne opreme i medicinskih aparata.

  Također, važno je napomenuti da je zaključno sa 03.07.2020. godine od strane UNDP-a za potrebe zdravstvenih i drugih javnih ustanova na prostoru Županije Posavske nabavljena oprema u vrijednosti od 107.896,00 KM. Od navedenog iznosa 50.000,00 KM je osigurano županijskim sredstvima kroz Sporazum o sufinanciranju potpisan 20.03.2020. godine, dok je ostatak od 57.896,00 KM osiguran donacijama putem UNDP-a.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti