Više

  Izaslanstvo iz Županije Posavske u Republici Češkoj zbog projekta zaštite i spašavanja

  Najčitanije

  Na poziv Ministarstva vanjske trgovine Republike Češke, izaslanstvo Vlade Županije Posavske predvođeno ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Matom Brkićem i direktorom županijske uprave Civilne zaštite Ilijom Jezidžićem, sudjelovali su na prezentaciji projekata u gradu Zlinu. Radi se o projektima vezanim, uz ostalo, za unaprjeđivanje oblasti sredstava za zaštitu i spašavanje. Uz izaslanstvo iz Županije Posavske bila su i izaslanstva iz Srbije, Kazahstana, Rusije, Irana i Saudijske Arabije.

  -Cilj ovoga projekta je uspostavljanje tješnje suradnje u smislu njihove potpore projektima zaštite i spašavanja. Koliko je to važna oblast nažalost potvrđuju i poplave iz svibnja 2014.g. koje su imale u tri posavske općine katastrofalne razmjere i milijunske štete. Nama su data čvrsta uvjeravanja da upravo naše područje ispunjava uvjete za dobivanje takve vrste projekata. Ovoga puta radi se o konkretnom projektu vrijedan 18, 500,00 eura. Radi se o opremi zaštite i spašavanja u vidu najmodernijeg šatora sa medicinskom opremom za smještaj unesrećenih, koji se može u roku od par minuta sklopiti i biti u funkciji. Slijedi izrada projektne dokumentacije do konca lipnja 2016.g. nakon čega se projekt upućuje Veleposlanstvu Republike Češke. Očekivanja su realizacije projekta do koncem listopada 2016.g., izjavio je direktor Jezidžić.
  Ovo je samo početak suradnje jer zapravo očekujemo da kroz zajednički rad sa Republikom Češkom efikasnije i brže dođemo do financijski puno značajnijih fondova Europske unije za te namjene, naglasio je ministar Brkić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti