Više

  Izvješće o stanju prohodnosti regionalnih cesta na području ŽP

  Najčitanije

  Snježne padaline prouzročile su otežano prometovanje cestama i na području Županije Posavske. Cestovni promet se odvija bez zastoja na 22 km regionalnih cesta. Temperatura kolnika je -2°C dok je izmjerena visina snijega na asfaltnom kolniku 2 cm, visina snijega pored kolnika je 30 cm.

  Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske organiziralo je zimsko održavanje regionalnih cesta na teritoriju Županije Posavske, a zimsko održavanje vrši poduzeće „Ceste“ d.d. Mostar T.I. Orašje.

  – Angažirana su 4 univerzalna vozila (ralice i posipači) na čišćenju snijega sa kolnika, te vozila za ophodnju cesta. Osigurane su dovoljne količine soli i rizle protiv stvaranja poledice na cestama, izvršeni su pripremni radovi, zaštitne mjere protiv stvaranja poledice, snježnih nanosa i izvršeno je obilježavanje ruba kolovoza.

  Iz Ministarstva apeliraju na vozače da poštuju vremenske uvjete i koriste obveznu zimsku opremu u skladu sa stanjem na cestama, izvijestili su Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti