Više

  Izvješće o stanju prohodnosti regionalnih cesta na području ŽP

  Najčitanije

  Snježne padaline prouzročile su otežano prometovanje cestama i na području Županije Posavske. Za čišćenje regionalnih prometnica zadužena je Županija Posavska. Cestovni promet se odvija bez zastoja na 56 km regionalnih cesta. Temperatura kolnika je od -8 do -9 dok je visina snijega na magistralnim i regionalnim cestama do 2 cm, visina snijega pored kolnika je 16 cm izmjerena 04.01.2016.g.

  Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske organiziralo je zimsko održavanje regionalnih cesta na teritoriju Županije Posavske a izvještaj o zimskom održavanju vrši poduzeće  „Ceste“ d.d. Mostar T.I. Bok Orašje.

  – Angažirana su 4 univerzalna vozila (ralice i posipači) na čišćenju snijega sa kolnika, te vozila za ophodnju cesta. Osigurane su dovoljne količine soli  i rizle protiv stvaranja poledice na cestama, izvršeni su pripremni radovi, zaštitne mjere protiv stvaranja poledice, snježnih nanosa i izvršeno je obilježavanje ruba kolovoza. Zimsko održavanje cesta vršit će se na regionalnim cestama u Županiji Posavskoj u dužini od 56 km:
  –         regionalna cesta R-463 dionica D.Mahala – Bok, dužine 8 km,
  –         regionalna cesta R-464 dionica Orašje – Grebnice, dužine 18 km
  –         regionalna cesta R-464 dionica Prud – Odžak, dužine 16 km
  –         regionalna cesta R-464a dionica Odžak – D. Svilaj, dužine 14 km
  Iz ministarstva apeliraju na vozače da poštuju vremenske uvjete i koriste obveznu zimsku opremu u skladu sa stanjem na cestama, izvijestili su Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti