Više

  Javna prezentacija o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom

  Najčitanije

  Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH i uz financijsku potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država održao je danas (15.09.) u Orašju javnu prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Zlatko Malić predstavnik Caritasa BiH i Sabina Zubčević predstavnica Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH predstavili su Projekt PRO PWDs – Promocija prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji ima za cilj promociju prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Projekt PRO PWDs provodi Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u FBiH u saradnji s Caritasom BiH uz financijsku potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH i sufinanciranje Federalnog ministarstva zdravstva i socijalne politike.
  Na prezentaciji su bili prisutni predstavnici općinskih centara za socijalni rad (Orašje i Domaljevac-Šamac), predstavnik Službe za upošljavanje Županije Posavske i korisnici Fonda s područja Županije Posavske.

  Zlatko Malić u ime Caritasa BiH predstavio je opće informacije o projektu te prepreke i mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom. Sabina Zubčević iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH upoznala je sudionike s provedenim aktivnostima, mogućnostima ostvarivanja potpore kroz različite programe, novčane nadoknade i subvencije plaće, poticaje za zapošljavanje i samozapošljavanje, te profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Uz ostalo, naglasila je kako su malobrojna apliciranja na takve projekte iz tri posavske općine, u odnosu na druga područja.

  Više o Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH možete pročitati ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti