Više

  Javna rasprava na Nacrt Prostornog plana ŽP u Domaljevcu

  Najčitanije

  Javna rasprava na Nacrt Prostornog plana Županije Posavske 2019.-2039. godine za općinu Domaljevac-Šamac održana je danas (22.02.) u općinskoj vijećnici u Domaljevcu. Nacrt Prostornog plana predstavila je Gordana Jevtić ispred IG instituta Banja Luka, nositelja izrade Prostornog plana Županije Posavske 2019.-2039. godine. Djelatnici Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP zajedno s ministrom Dragutinom Živkovićem i predstavnici Općine Domaljevac-Šamac sudjelovali su u javnoj raspravi gdje su izneseni prijedlozi i sugestije na Nacrt Prostornog plana Županije Posavske 2019.-2039. godine.

  -Naglasak je kao i kod javnih rasprava u Odžaku i Orašju bio najviše na infrastrukturi, a konkretno u općini Domaljevac-Šamac su bila pitanja vezana za cestovnu infrastrukturu, ali i za eventualne razvojne mogućnosti koje je potrebno uključiti tj. planirati i unijeti u Prostorni plan Županije Posavske. Napomenuli smo da se posebno obrati pažnja na zahtjeve i potrebe gospodarstva općine Domaljevac-Šamac vezano za poduzetničke zone.
  Do 6. travnja ćemo završiti javnu raspravu na Nacrt Prostornog plana koji je Skupština Županije Posavske uputila u proceduru javne rasprave. Dodatne aktivnosti će se poduzeti na sastancima s JP Autoceste F BiH i JP Ceste F BiH, gdje ćemo razgovarati upravo o cestovnoj infrastrukturi. Očekujem da kvalitetan Nacrt Prostornog plana poslije javne rasprave bude upućen u skupštinsku proceduru na usvajanje, te da Županija Posavska dobije jedan od najznačajnijih planskih dokumenata koji se odnosi na razdoblje 2019.-2039., izjavio je Dragutin Živković, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti