Više

  Javna rasprava o Nacrtu zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski pomognutom oplodnjom

  Najčitanije

  Vlada Federacije BiH je na 96. sjednici održanoj 23.03.2017. godine utvrdila i Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine uputila Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski pomognutom oplodnjom, radi razmatranja i usvajanja.
  Nakon razmatranja i usvajanja Nacrta zakona od strane Zastupničkog doma (travanj 2017.) i Doma naroda (lipanj 2017.) Parlamenta Federacije BiH, doneseni su zaključci kojima se prihvaća Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski pomognutom oplodnjom, kao dobra osnova koja može poslužiti za izradu Prijedloga zakona. Također, zaključeno je da se organizira i provede javna rasprava o Nacrtu zakona u trajanju od 30 dana.
  Ovim zakonom uređuju se uvjeti i način liječenja neplodnosti postupcima biomedicinski pomognute oplodnje, kao i druga pitanja od značaja za primjenu postupaka biomedicinski pomognute oplodnje na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.
  S tim u svezi, planirano je da se u narednom razdoblju na razini županija, a u organizaciji županijskih ministarstava zdravstva, organiziraju javne rasprave, a potom i centralna javna rasprava u Parlamentu Federacije BiH.
  Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politke Županije Posavske organizira javnu raspravu o Nacrtu zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski pomognutom oplodnjom 25.07.2017. godine s početkom u 11,00 sati u dvorani za sjednice Skupštine Županije Posavske.
  Tekst Nacrta zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski pomognutom oplodnjom možete pogledati ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti