Više

  Javna rasprava o Nacrtu zakona o obrazovanju odraslih

  Najčitanije

  Javna rasprava o Nacrtu zakona o obrazovanju odraslih održana je jučer (22.07.) u Skupštini Županije Posavske u Domaljevcu. Javnoj raspravi prisustvovali su predsjednik, pojedini zastupnici i djelatnici Skupštine Županije Posavske, predstavnici osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja na području Županije Posavske, predstavnik Službe za upošljavanje Županije Posavske, predstavnik Službe za odnose s javnošću Vlade Županije Posavske, predstavnik JP Radiopostaje Orašje i predstavnici Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske.

  Na javnoj raspravi održano je detaljno predstavljanje Zakona te što je sve obuhvaćeno istim i koje su prednosti za Županiju Posavsku.

  Po završetku detaljnog predstavljanja Zakona pristupilo se odgovorima na upućena pitanja.
  Predstavnik Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku predložio je kvalitetnije definiranje članka 2. točka i) koja se odnosi na definiciju pojma osposobljavanje, predsjednik Skupštine Županije Posavske predložio je lektoriranje Zakona kako bi se pridonijelo kvalitetnijoj finalnoj izradi samog Zakona prije usvajanja, uputio je i pitanje dali stupanje na snagu ovog Zakona predstavlja prepreku za one koje su započeli postupak obrazovanja odraslih prema Pravilniku o uvjetima i načinu izvođenja i stjecanja srednjoškolskog obrazovanja odraslih, a koji će danom stupanja na snagu ovog Zakona prestati važiti.

  Predlagatelj Zakona postupio je sukladno Zaključku Skupštine Županije Posavske prema kojemu se javna rasprava trebala provesti u roku od 60 dana, te nastavlja s daljnjim radom na pripremi prijedloga Zakona o obrazovanja odraslih, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti