Više

  Javna rasprava-Strategija za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2021.-2027.

  Najčitanije

  Javna rasprava povodom izrade Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2021.-2027. održana je danas (16.12.) u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju. U javnoj raspravi sudjelovali su: Zvonko Marković, predstavnik Županije Posavske imenovan u Partnersku grupu za konzultacije u procesu izrade Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2021.-2027., Fatima Bećirović, projektna koordinatorica u Gender centru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP i institucija s područja Županije Posavske koji se bave problematikom nasilja u obitelji.

  Gender Centar Federacije Bosne i Hercegovine pripremio je radni tekst Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2021.-2027. koji je dostupan na web stranici www.gcfbih.gov.ba

  -Organizirana je javna rasprava povodom izrade Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2021.-2027. gdje su bili pozvani predstavnici svih relevantnih institucija koji se bave ovom problematikom da daju komentare na Nacrt strateškog dokumenta i prijedloge za dopunu. Nakon javnih rasprava u svih deset županija, izvršni tim i partnerska grupa će raditi na finalizaciji strateškog dokumenta te se očekuje da će isti biti usvojen na razini F BiH do kraja ožujka 2022. godine, izjavila je Fatima Bećirović, projektna koordinatorica u Gender centru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine te koordinatorica za partnersku grupu u okviru izrade strateškog dokumenta.

  Fatima Bećirović, projektna koordinatorica u Gender centru F BiH istaknula je kako postoji dobra praksa u rješavanju slučajeva problema nasilja u obitelji na području Županije Posavske na način da su institucije dobro povezane, da dobro surađuju, da se prate slučajevi nasilja nakon što se prijave.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti