Više

  Javni poziv Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

  Najčitanije

  Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je “Javni poziv za kandidiranje programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi-subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima“.

  Cilj dodjele financijske pomoći po ovom Javnom pozivu je da se u uvjetima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa COVID -19, osigura potpora privrednim društvima za očuvanje radnih mjesta.
  Financijska pomoć predstavlja dodjelu bespovratnih financijskih sredstava privrednim društvima sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine u okolnostima izazvanim pandemijom COVID – 19.
  Financijska pomoć se može koristiti isključivo za isplate minimalnih plaća sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za period od 01.06.2021. godine do 31.12.2021.godine.
  Maksimalan iznos financijske pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom Javnom pozivu, ne može prijeći iznos od 700.000,00 KM.

  Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana posljednjeg javnog objavljivanja. Javni poziv će biti objavljen u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ i „Večernji list“, „Službenim novinama Federacije BiH“, kao i na web stranici Ministarstva: www.fmeri.gov.ba, navodi se u Javnom pozivu.

  Javni poziv možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti