Javni poziv Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP

Najčitanije

Predmet javnog poziva je sufinanciranje izgradnje objekata u funkciji poljoprivrede i kupovine poljoprivredne mehanizacije, opreme i uređaja za potrebe poljoprivrednog gospodarstva.

Pod pojmom poljoprivredno gospodarstvo podrazumijeva se  proizvodna jedinica ili grupa jedinica, koje čine proizvodnu cjelinu i sa tehničkog i gospodarskog gledišta, koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda. Poljoprivredno gospodarstvo se može baviti (nepoljoprivrednim) proizvodnim i uslužnim djelatnostima. Poljoprivredno gospodarstvo može djelovati kao gospodarsko društvo, obrt ili zadruga, ako je registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, te kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. (članak 3. (1) c). Zakona o poljoprivredi „Službene novine Federacije BiH“, broj: 88/07, 4/10, 27/12, 7/13 i 82/21).

Pod pojmom obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (u daljem tekstu OPG) podrazumijeva se samostalna gospodarska i socijalna jedinica, temeljena na vlasništvu i/ili uporabi proizvodnih resursa i upravljanju obitelji u obavljanju poljoprivredne djelatnosti. (članak 3. (1) d). Zakona o poljoprivredi „Službene novine Federacije BiH“, broj: 88/07, 4/10, 27/12, 7/13 i 82/21).

Novčana potpora je namijenjena poljoprivrednim gospodarstvima sa područja Županije Posavske, upisanim u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) za sufinanciranje izgradnje objekata u funkciji poljoprivrede i kupovine poljoprivredne mehanizacije, opreme i uređaja za potrebe poljoprivrednog gospodarstva.

Javni poziv, prijavni obrazac i izjavu možete pogledati i preuzeti ovdje.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti