Više

  Javni poziv Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a

  Najčitanije

  Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, u okviru realizacije Programa rješavanja problema raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica za 2016. godinu, objavilo je danas u dnevnim listovima Nezavisne novine i Večernji list četiri javna poziva, koji se odnose na:

  1. dodjelu pomoći u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine,

  2. dodjelu finansijske pomoći za obnovu i sanaciju vjerskih objekata, komunalnu i putnu infrastrukturu i društvenih domova,

  3. podnošenje prijava za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka, i

  4. pomoć i financiranje rada udruženja koja se bave pitanjima raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica.

  Programom rješavanja problema raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica za 2016. godinu Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske će za doznake, kapitalne grantove, transfere i tekuće grantove namijenjene rješavanju problema raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika izdvojiti 7.918.000 KM.

  Javni pozivi će biti otvoreni 21 dan od dana objavljivanja.

  Tekst javnih poziva i obrazac za prijavu dostupni su na internet stranici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

  JAVNI POZIV

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti