Više

  Javni poziv projekta Europske unije EU4AGRI

  Najčitanije

  Projekt Europske unije EU4AGRI objavio je Javni poziv vrijedan 3,5 milijuna KM za potporu investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta. Ovaj Javni poziv je treći po redu objavljen kroz projekt EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom.

  Na Javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka; proizvodnja mesa; uzgoj žitarica i uljarica; uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline; uzgoj povrća (povrtlarstvo) i proizvodnja jaja. Podnositelji mogu da podnesu prijave isključivo samostalno.

  Ukupno raspoloživa sredstva po ovom Javnom pozivu iznose do 3,5 milijuna KM. Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000,00 KM do 200.000,00 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 20%.

  Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. veljače 2021. godine do 15.00 sati.

  Javno poziv i potrebnu dokumentaciju možete pogledati i preuzeti ovdje

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti