Više

  Javni poziv za dodjelu potpore za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje

  Najčitanije

  U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), raspisan je javni poziv za dodjelu podrške pri uspostavljanju poljoprivredne proizvodnje, koja se odnosi na učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje.

  Projekat LIR je trogodišnja inicijativa (2016.-2018.) koju primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta F BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS i dva entitetska saveza općina i gradova. Projekat se implementira u 21 jedinici lokalne samouprave u BiH.

  Projekat LIR ima za cilj podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u BiH putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja. U okviru komponente za ekonomski oporavak, projekat će direktno podržati privatni sektor te potencijalne investitore kako bi se osigurao ekonomski rast te stvorila nova radna mjesta i prihodi. Također, projekat predviđa pomoć i za dugoročno nezaposlene i socijalno isključene kategorija stanovništva.
  Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje, Domaljevac-Šamac, Šamac, Modriča i Bijeljina da podnesu prijavu za dodjelu podrške u okviru LIR projekta za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja.

  Ovdje možete pogledati Javni poziv

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti