Više

  Javni poziv za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2020. godini

  Najčitanije

  U okviru projekta “Inicijativa za razvoj infrastrukture u Bosni i Hercegovini (CIDI)“ koji implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je “Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2020. godini”. Javni poziv se realizira u saradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.

  Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti s područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta CIDI za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tokom 2020. godine.

  Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvaća dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje (non-GMO) za pojedinačne parcele od min. 1 ha do max. 10 ha te osiguranu stručnu podršku za proizvodnju soje.

  Fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju najkasnije do utorka, 10.03.2020. godine do 17:00 sati.

  Aplikacije se mogu dostaviti putem pošte ili direktno u UNDP ured u Sarajevu:

  UNDP BIH, Projekat CIDI
  UN HOUSE
  Zmaja od Bosne bb
  71000 Sarajevo

  Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKAT CIDI – JAVNI POZIV ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE U 2020. GODINI“.

  Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnositelji zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org.

  Javni poziv za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2020. godini

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti