Više

  Javni pozivi Federalnog ministarstva branitelja

  Najčitanije

  Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata objavilo je javne pozive za sufinanciranje troškova liječenja i sufinanciranje troškova sahrana/dženaza pripadnika braniteljske populacije, ali i obrasce za demobilizirane branitelje koji ove godine apliciraju.

  Potrebno je da svi koji budu aplicirali obrate pažnju na obrasce putem kojih apliciraju te na uvjete koji su propisani. I ove godine potpuno jednako mogu aplicirati i branitelji koji žive na području manjeg entiteta.

  Na obrascima koji su dostupni putem službene web stranice Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata (http://www.fmbi.gov.ba) navedeni su i dokumenti potrebni za apliciranje. Za ove namjene u Proračunu Vlade FBiH osigurano je 1.500.000,00 KM za pomoć u liječenju branitelja te 400.000,00 KM za pomoć u sufinanciranju troškova sahrana/dženaza.

  Za Javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za jednokratnu novčanu pomoć u liječenju prijave će se primati do 31.10.2020., a za Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje troškova sahrana je do 31.12.2020. godine.

  Javne pozive i potrebne obrasce možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti