Više

  Javni pozivi Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH

  Najčitanije

  Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine objavio je dva javna poziva:
  -Javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa u 2022. godini, za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 6.400.000,00 KM. Raspodjela sredstava za dodjelu novčanog stimulansa vezana je za Strateški cilj Fonda „Unaprjeđenje mjera zapošljavanja osoba s invaliditetom“, u okviru kojeg je definiran operativni cilj: „Osigurati kvalitetne programe zapošljavanja osoba s invaliditetom koje će doprinijeti održivom zapošljavanju osoba s invaliditetom“, navodi se u Javnom pozivu.
  -Javni poziv za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2022. godini u ukupnom iznosu 2.500.000,00 KM. Predmet javnog poziva je izbor programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom, koji će sudjelovati u raspodjeli sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom za financiranje/sufinanciranje programa u 2022. godini.

  Javni pozivi su otvoreni 21 dan od dana objavljivanja, a zaključno s 15.09.2022. godine.

  Informacije o javnim pozivima i javne pozive možete preuzeti na poveznicama ispod:
  -Javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa u 2022. godini, za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom
  -Javni poziv za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2022. godini

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti