Više

  Kampanja „Poštuj život, ne oružje“

  Najčitanije

  Središnji događaj u okviru kampanje „Poštuj život, ne oružje“, pokrenute kao odgovor na povećani broj incidenata uzrokovanih vatrenim oružjem organiziran je danas (7.3.) u Orašju. Kampanju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske zajedno s devet ostalih županijskih ministarstava unutarnjih poslova u Federaciji BiH, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i policijom Brčko Distrikta, uz kontinuiranu informiranost Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja (SALW) u BiH . Naglasak kampanje je na dobrovoljnoj predaji nelegalnog oružja. U okviru središnjeg događaja održan je kviz za učenike i građane gdje su upoznati s određenim detaljima vezanim za oružje i njegovo posjedovanje.

  Glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel pozitivnom je ocijenio održavanje kampanje „Poštuj život, ne oružje“. Uz ostalo je naglasio:
  -Kampanja je koncipirana tako da se provodi u tri faze: prva faza je bila slanje poruka vezano za femicid koji je počinjen vatrenim oružjem, druga faza se odnosi na odgovorno držanje istoga i u trećoj želi se poslati poruka građanima da predaju oružje koje imaju u ilegalnom posjedu. Našim Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske građani oružje mogu predati anonimno i bez ikakvih sankcija. U proteklom periodu policijski službenici Uprave policije Županije Posavske su imali značajne rezultate, odnosno građani su predali preko 1500 komada streljiva raznog kalibra te su legalizirali preko sto komada različitog oružja, naglasio je Ćubel.

  Osim u Orašju, javni događaji promocije kampanje podizanja svijesti o opasnostima vatrenog oružja održavaju se i u drugim gradovima u BiH. Kampanja je podržana kroz projekt „Prevencija i smanjenja posjeda ilegalnog oružja u BiH“, kojeg financiraju Njemačka, Nizozemska, Švedska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Norveška, kao i EU, kroz Multilateralni povjerilački fond Ujedinjenih nacija (MPTF), a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti