Više

  Kampanja “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”

  Najčitanije

  U četvrtak, 22. prosinca 2022. godine, Uprava policije MUP-a ŽP će započeti društveno odgovornu kampanju „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“ na području Županije Posavske. Tako će (22.12.2022.) u Orašju, Odžaku i Domaljevcu s početkom u 10,30 sati biti podjela prigodnih letaka građanima. Kampanja se realizira uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegoviniu u okviru projekta „Prevencije i smanjenja nazočnosti nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR), a provode je županijska i entitetska ministarstva unutarnjih poslova kao i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Kampanja se provodi u razdoblju 22.-31. prosinca 2022. godine i ima dvojak cilj:
  -da podigne svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i
  -da promovira odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

  Tijekom trajanja kampanje policijske službenice i službenici će u odabranim sredinama dijeliti promotivni materijal građanima sa ključnim porukama kampanje:
  -neovlaštena uporaba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjiva,
  -pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzročiti smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne ozljede i psihološke traume.

  Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, uslijed uporabe vatrenog oružja, često događaju u vrijeme proslava. Stoga, Uprava policije MUP-a ŽP apelira na građane Županije Posavske da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja tijekom blagdana kako najradosniji trenuci i blagdanske proslave ne bi završile s tragičnim posljedicama:
  „Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja!“

  Projekat PILLAR se realizira u okviru incijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz potporu Europske unije, izvijestio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti