Više

  Kolona sjećanja Orašje – Vukovar

  Najčitanije

  Dragovoljci, veterani i ratni vojni invalidi Domovinskoga rata iz Županije Posavske, nekadašnji pripadnici 106. HVO brigade Orašje krenuli su jutros (16.11.) iz Orašja pokloniti se žrtvama i herojima Vukovara. U Koloni sjećanja u kojoj je ukupno 76 sudionika, ove je godine i 25 branitelja, nekadašnjih pripadnika 104. HVO brigade Domaljevac-Šamac, kako bi odali dužnu počast i zahvalnost Vukovarskim žrtvama koji su prošli strašnu golgotu. U dostojanstvenom hodu od Orašja do Vukovara, na putu dugom 76 km, kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili zapalit će svijeće uz Spomen obilježja za poginule branitelje, kao što su to učinili jutros uoči polaska iz Orašja.

  Četvrtu godinu za redom u Koloni sjećanja sa svojim suborcima je i Marijan Kopić ministar branitelja u Vladi ŽP. Ministar ističe kako je ponosan što je dio Kolone sjećanja kojom žele izraziti pijetet prema žrtvama Vukovara, pokloniti se gradu heroju Vukovaru i herojima koji su živote ugradili u obranu grada. -Drago mi je da su u Koloni ove godine i djeca branitelja na kojim ostaje obveza da čuvaju i njeguju hvale vrijednu tradiciju, kazao je ministar Kopić i potvrdio da Ministarstvo branitelja Vlade Županije Posavske svake godine daje potporu ovom velikom projektu, što će nastaviti i ubuduće.

  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO podružnica Orašje i ove je godine organizator „Kolone sjećanja Orašje – Vukovar “.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti