Više

  Konstituiran IX. saziv Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Posavske započeta je danas (16.11.2022. godine). Predsjednik Skupštine Blaž Župarić u sazivu 2018-2022 zastupnicima je uručio Uvjerenja o dodjeli mandata.

  Skupština Županije Posavske broji 21 zastupnika i svi su prihvatili mandat u Skupštini.

  -HDZ BiH – 12 mandata – Đuro Topić, Ana Andrić, Nataša Oršolić, Miljenko Lušić, Ilija Ilić, Janja Iličević, Ilija Benković, Blaž Župarić, Svetlana Kamenjaš, Dragan Guberac, Ružica Živković i Ivan Marković.
  -SDA – 3 mandata – Anes Osmanović, Mehmed Memišević i Kenan Delić.
  -HDZ 1990 – 2 mandata – Joso Oršolić i Franjo Blažanović.
  -SDP BiH – 1 mandat: Damir Hamidović.
  -HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA – 1 mandat – Drago Zečević.
  -NEZAVISNI NEOVISNI – 1 mandat – Emir Beširević.
  -POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE – 1 mandat – Mujo Puzić.
  Nakon uručenja Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnika u Skupštini Županije Posavske, zastupnici su dali svečanu prisegu.

  Novoizabrani zastupnici na današnjoj sjednici usvojili su Odluke koje se odnose na radna tijela Skupštine i to:
  -Odluku o izboru Mandatno-imunitetnog povjerenstva (Ilija Ilić – predsjednik, Ružica Živković i Damir Hamidović)
  -Odluku o izboru Povjerenstva za izbor i imenovanja (Nataša Oršolić – predsjednica, Janja Iličević, Miljenko Lušić, Joso Oršolić i Mehmed Memišević).

  U daljnjem tijeku sjednice konstituirani su Klubovi zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini Županije Posavske koji su izabrali svoje predsjednike, Klub zastupnika Hrvata – Blaž Župarić, Klub zastupnika Bošnjaka – Kenan Delić i Klub zastupnika Srba – Svetlana Kamenjaš, te kandidirali kandidate za izbor predsjednika ili dopredsjednika Skupštine u imenima Blaž Župarić, Svetlana Kamenjaš i Mujo Puzić.

  Skupština je jednoglasno pojedinačno potvrdila prijedloge Klubova naroda.

  Potvrđeni kandidati su između sebe odlučili i izvjestili Skupštinu da je Blaž Župarić – predsjednik, a Svetlana Kamenjaš i Mujo Puzić – dopredsjednici Skupštine.

  Novoizabrano rukovodstvo se zahvalilo na ukazanom povjerenju, te nakon pozdravnih riječi Skupština je prihvatila prijedlog predsjednika Blaža Župarića da se sjednica prekine i nastavi kad se steknu uvjeti koji su u nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a vezano za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti