Više

  Koordinacijsko tijelo za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za ŽP

  Najčitanije

  Sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje Županije Posavske održan je danas (6.11.) u zgradi Vlade ŽP u Orašju. Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Županije Posavke organiziralo je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici: Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP; Grada Orašja; Općine Odžak; Centra za socijalni rad Orašje; Centra za socijalni rad Odžak; policijskih stanica Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac; Udruženja građana „Vive žene“ Tuzla; Zavoda za pravnu pomoć ŽP; Doma zdravlja Domaljevac-Šamac; Centra za mentalno zdravlje Orašje i Centra za mentalno zdravlje Odžak.
  Na sastanku se raspravljalo o zadacima članova, odnosno ustanove/institucije, koji su iznijeli sugestije i mišljenja na prijedlog Programa mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje Županije Posavske 2024.–2025. g. s ciljem da se isti finalizira.
  Dogovorene su aktivnosti povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka globalne kampanje „16 dana aktivizma“ koja traje od 25.11. do 10.12.2023. godine. Članovi su upoznati s informacijom nadolazeće konferencije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u obitelji“ koju organizira Gender Centar F BiH, a koja će se održati u Sarajevu 21. i 22.11.2023. godine. Na konferenciji će Koordinacijsko tijelo za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje Županije Posavske prezentirati svoja dosadašnja iskustva i rezultate za 2022. i 2023. godinu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti