Više

  Koordinirana akcija službenika krim. policije MUP-a ŽP i MUP-a RS

  Najčitanije

  Brzom i koordiniranom akcijom policijskih službenika Odjela kriminalističke policije PU Odžak i PS Modriča, a na osnovu prikupljenih prethodnih saznanja i obavijesti, službenici OKP-a PU Odžak su 08. rujna 2020. godine, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata u Novom Selu, općina Odžak, a koju koristi dvadesetdvogodišnji M.G.

  Pretragom je pronađen veći broj elektroničkih naprava koje su prethodne noći otuđene prilikom izvršenja provalne krađe u trgovinu elektroničkih naprava ZTR „Qverty“ u Modriči, a kojom prigodom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od cca 14.000,00 konvertibilnih maraka, kao i provalnički alat. Pored navedenih elektroničkih naprava, pronađeni su i predmeti koji se mogu dovesti u vezu s provalnom krađom u trgovinsku radnju „Yimor“ u Novom Selu, općina Odžak a koja se dogodila 26. kolovoza 2020. godine.

  Policijskim službenicima koji su vršili pretragu, pedesetpetogodišnji I.G. otac od M.G. je uputio ozbiljne prijetnje da će napasti na život i tijelo istih, te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ uhićen i biti će zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Odžak, a na mjestu pretrage je zatečen i M.B iz Posavske Mahale, koji je s M.G priveden u službene prostorije PU Odžak, gdje su nakon obrade predati službenicima kriminalističke policije PS Modriča.

  Bitno je još jednom naglasiti kako je veoma dobra suradnja policijskih službenika MUP-a Županije Posavske i MUP-a Republike Srpske doprinijela brzom otkrivanju počinitelja teškog kaznenog djela, izvijestio je glasnogovornik Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti