Više

  Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca

  Najčitanije

  Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom uključuju one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprečavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi s ostalima.

  U Županiji Posavskoj o osobama sa invaliditetom, te djeci sa posebnim potrebama kroz svoje djelovanje brinu osobito tri Udruge : „Kuća nade“ u Odžaku, „Put u život“ u Orašju i u općini Domaljevac-Šamac „Angelus“.

  Svake godine Međunarodni dan osoba sa invaliditetom prigodnim programom obilježava Centar za edukaciju i rehabilitaciju i osnaživanje osoba s invaliditetom „Kuća nade“ Odžak.-Naši mladi zajedno sa svojim voditeljima u povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom pripremili su tradicionalno zanimljiv program. Da naš trud i rad ne budu uzaludni, molim Vas dođite i podržite nas, poručuje iz „Kuće nade“ voditeljica Centra Ivanka Šimić. Program će se održati u prostorijama Centra sutra 4. prosinca.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti