Ministar branitelja u Vladi ŽP Kopić na Saboru Zajednice podružnica UDiVDR – HVO

Najčitanije

Ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić bio je nazočan održavanju
4. izvanrednog Izborno-Izvještajnog Sabora Zajednice podružnica Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne, Zajednice podružnica u Županiji Posavskoj.
Prije zasjedanja izaslanstvo je položilo vijenac i upalilo svijeće za poginule branitelje uz Spomen obilježje u Orašju.

Na Saboru je u pozdravnoj riječi ministar Kopić izrazio punu potporu djelovanju udruge te je istaknuo njen značaj promicanju vrijednosti Domovinskog rata i zaštiti interesa branitelja i članova njihovih obitelji. – Najizraženiji problemi su materijalni, socijalni i ekonomski. U Domovinskom ratu smo branili svoju zemlju, svoj narod i dom i na taj način pokazali zajedništvo. Zbog svega toga u miru bi lokalna zajednica i društvo morali skrbiti za njih kako bi imali dostojanstven život. Pomozite suborcima koji su danas u teškoj materijalnoj situaciji ili onim sa zdravstvenim problemima, a danas je takvih, na žalost sve više. Suradnja sa svima je neophodna. Bili smo spremni 92. jedan za drugog život dati. Ostat ćemo zajedno i danas i nitko nas ne može razjediniti, poručio je ministar Marijan Kopić.

Na Saboru za predsjednika Zajednice podružnica Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata HVO Herceg–Bosne Županije Posavske izabran je Marijan Arlović. U obraćanju predsjednik Udruge istaknuo je potrebu donošenja novog zajedničkog Zakona o braniteljima u FBiH po uzoru na Republiku Hrvatsku. –Ne treba zatvarati oči pred problemima u braniteljskoj populaciji, a na prvom mjestu je kategorija razvojačenih i neuposlenih branitelja. Naša je obveza na svakoj razini da se to sustavno uredi u tekućoj godini, kazao je Arlović.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti