Više

  Ministar branitelja Marijan Kopić o “Projektu preventivnih sistematskih pregleda“

  Najčitanije

  Ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić priprema novu mjeru u cilju zaštite zdravlja branitelja „Projekt preventivnih sistematskih pregleda“.

  -U tijeku su intenzivni pregovori s predstavnicima zdravstvenih ustanova u Županiji Posavskoj, kao i s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na području Županije, radi provođenja pilot projekta preventivnih sistematskih pregleda branitelja, a prema kriterijima koje će postaviti Ministarstvo branitelja Županije Posavske. Cilj projekta je poboljšanje zdravstvenog stanja branitelja. U prvoj fazi projekta obuhvatit će se populacija neuposlenih branitelja bez ikakvih primanja, da bi se u daljoj realizaciji proširio i na ostali dio braniteljske populacije. Očekujem da će doprinos kvalitetnijoj realizaciji „Projekta preventivnih sistematskih pregleda“ dati i Udruge proistekle iz Domovinskog rata, izjavio je ministar Kopić.

  Ministar apelira na sve branitelje da navedenom projektu pristupe odgovorno i iskoriste mogućnost preventivnih pregleda u svrhu promicanja zdravlja i prevencije teških bolesti. Sredstva za provođenje projekta u cijelosti će osigurat Ministarstvo branitelja, istaknuo je ministar Kopić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti