Više

  Ministar Drago Kopić na sastanku sa menadžmentom Sveučilišta u Mostaru

  Najčitanije

  Menadžment Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem sastao se s Dragom Kopićem, ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Posavske županije.

  Cilj sastanka je uspostavljanje strateškog cilja Sveučilišta u Mostaru (SUM), razvoja prioriteta na razini kvalitete nastave, kompetencija koje se stječe na dislociranoj jedinici Sveučilišta u Posavini te se putem klauzura naglašava ostanak i opstanak Sveučilišta u Posavini.

  -Kompetencije, znanje i kvalitete koje stječu naši studenti u Orašju su u potpunosti iste kao i kvaliteta nastave koju dobivaju studenti u Mostaru i to je neupitnote njihove diplome isto vrijede bilo gdje u Europi, rekao je rektor Tomić.
  Rektor Tomić i ministar Kopić su dogovorili okrugli stol u organizaciji ministarstva o obrazovnom sustavu u Orašju kojim će se predstaviti kvaliteta nastave, programa i samih studija u Posavini.

  -Taj projekt je od suštinske važnosti iako ih neki pokušavaju diskreditirati. Ove demografske promjene bi mogle ići na ruku studentima koji ostaju u BiH na način da podignemo kvalitetu na višu razinu, objasnio je ministar Kopić te istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru oslonac Hrvatima u Posavini.

  Na sastanku je naglašena potreba cjeloživotnoga obrazovanja budući da postoji veliki broj osoba koji su u radnom odnosu, a imaju potrebu za novim oblicima edukacije kroz specijalističke i magistarske studije.

  Podsjetimo, u travnju je na povijesnoj sjednici Senata u Orašju utemeljen Sveučilišni centar Posavina koji će objediniti sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju, a s druge strane ove godine SUM želi ponuditi nove studijske programe za tržište čime još jedanput potvrđuje opredjeljenje o strateškoj poziciji Posavine unutar kreiranja Sveučilišta budućnosti.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti