Više

  Ministar Grlić Radman: Nastavlja se potpora Vlade RH Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Nakon održanog sastanka u Vladi Županije Posavske u izjavi za javnost novinarima su se obratili ministar vanjskih i europskih poslova dr. sc. Gordan Grlić Radman, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.                                      

  -Moram naglasiti da pomoć iz RH stiže u kontinuitetu,  prvenstveno je to funkcioniranje zdravstva  i nadam se da će tako biti i ubuduće kako bi naš zdravstveni sustav učinili održivim, naglasio je premijer Topić. Kao najznačajniju pomoć, istaknuo je na prvo mjesto zbrinjavanje i liječenje pacijenata u zdravstvenim ustanovama u RH, te ostvarivanje prava branitelja putem zakona u RH i niz infrastrukturnih projekata.

  Kao najvažnije za ovo područje, ministar Radman je istaknuo poboljšanje i jačanje prometne infrastrukture, osobito kroz skoro otvaranje GP Svilaj koji ima snažno izraženu međunarodnu komponentu. –On se naslanja na Koridor Vc i spaja sjever s jugom (Budimpešta-B.Manastir-Osijek-Sarajevo-Ploče ). Značajan je ne samo za BiH, nego i za povezivanje Hrvata u BiH. Prošla je godina od našeg dolaska kada je bio i predsjednik Vlade  Plenković. Hrvatska Vlada je izdvojila 43 milijuna kuna za pomoć u borbi protiv COVID 19, od toga je 3 milijuna bila jednokratna pomoć za 12 zdravstvenih ustanova u BiH, među kojim su županijska bolnica u Orašju i Dom zdravlja u Odžaku, rekao je ministar Radman,  te naglasio kako RH skrbi za Hrvate u BiH kroz projekte Središnjeg državnog Ureda za Hrvate izvan RH, kao i projekte stambenog zbrinjavanja Hrvata. –Položaj Hrvatskog naroda u BiH u smislu ravnopravnosti i konstitutivnosti biti će naš prioritet, jasno je poručio ministar Gordan Grlić Radman.

  Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a BiH dr. Dragan Čović u izjavi za medije je kazao kako je Posavina uoči Dana filma uvijek predmet interesa i onog što zagovaraju predstavnici hrvatskog naroda u BiH. –Svi projekti o kojim smo govorili su predmet našeg interesa, ali i mnogi drugi su životni za ovo područje. Naša ključna želja je da i ovo područje bude do te mjere ekonomski i socijalno održivo, kako naši ljudi ne bi imali razloga odlaziti odavde, poručio je dr. Dragan Čović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti