Više

  Ministar Marijan Kopić na sastanku Braniteljske Zadruge „Posavina plod“ i „Podravke“

  Najčitanije

  Braniteljska Zadruga „Posavina plod“ Orašje organizirala je jučer (10.1.) u Orašju sastanak poljoprivrednih proizvođača i predstavnika tvrtke „Podravka“ iz Koprivnice. Sastanku je uz ostale bio nazočan i ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić, Zvonko Beljo savjetnik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Ilija Damjanović ravnatelj Srednje strukovne škole Orašje i 40-tak voćara i povrtlara. Tema je bila mogućnost proizvodnje i otkupa voća, povrća i ratarskih kultura od poljoprivrednih proizvođača sa prostora Županije Posavske.

  Ministar Marijan Kopić zahvalio je ministru Tomi Medvedu što je, kazao je, prepoznao napore i zalaganja za vrijedne projekte prema braniteljskoj populaciji i rad kroz braniteljske zadruge koje će uvelike pomoći braniteljima i njihovim obiteljima u kvalitetnom educiranju u samoupošljavanju. Zahvalio je i na dolasku i savjetniku ministra kao i predstavnicima Podravke.- Nadam se da će ovim zajedničkim sastankom, pristupom, i dogovorom sa predstavnicima braniteljske zadruge i braniteljima, iznaći rješenje, koje će dostojno i dugovječno riješiti problem onih branitelja koji žele svojim radom ostati na svojoj grudi i živjeti dostojanstveno kako to priliči. Ujedno smatram da će to potaknuti i druge branitelje da se uključe u zajednicu kako bi olakšali život sebi i svojim obiteljima u ovim teškim vremenima kada je teško napraviti prvi korak prema biznisu u uvjetima oštre tržišne utakmice, posebno za branitelje. Nadam se da ćemo uskladiti kvalitetne projekte koji će rezultirati otkupom naših proizvoda i biti na obostrano zadovoljstvo i dugoročnu suradnju. I na kraju želim reći da će i naše Ministarstvo branitelja biti aktivno u ovome projektu i podupirati sve aktivnosti kako bi se projekt unaprijedio, naglasio je ministar Kopić.

  Predstavnici Podravke prezentirali su uvjete i proizvode potrebne tvrtki. -Podravka će proizvođačima osigurati sjemenski materijal, stručni nadzor, te najvažnije – otkup cjelokupne proizvodnje. Ovdje ima puno proizvođača sa iskustvom i ne sumnjamo u zajednički uspjeh posla. Ponudili smo jako prihvatljive cijene, a od nas očekuju ponudu sortimenta koji bi ovdje uspijevao“, kazao je Zdravko Dimač koji je uz Zlatka Đelekovčana, direktora nabave primarnih sirovina u Podravci, sudjelovao na sastanku u Orašju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti