Više

  Ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH Denis Lasić u posjeti Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH Denis Lasić sa suradnicima danas (23.01.) u radnom je posjetu Županiji Posavskoj. Obišao je općine Odžak i Orašje. U Vladi Županije Posavske ministra Lasića primio je predsjednik Vlade Marijan Klaić. Uz ostale sastanku je bio nazočan i načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić. U izjavi za medije ministar Lasić, premijer Klaić i načelnik Vincetić izrazili su zadovoljstvo posjetom i vođenim razgovorima.

  -Želja nam je da ispred Ministarstva održimo radne sastanke u smislu upoznavanje sa aktualnom problematikom, prije svega sa cestovnom infrastrukturom, prometnom povezanošću kao i svim onim što je vezano za naš sektor. Želja nam je unaprijediti cestovnu infrastrukturu i u tom segmentu pomoći Županiji Posavskoj i njenim općinama. Razgovore smo vodili vezano za nekoliko projekata koji su u sklopu modernizacije cestovne infrastrukture, prije svega magistralnih cesta gdje imamo dva veća projekta u Odžaku i dva veća u Orašju, kao i određena sredstva koja su ušla kao grant, odnosno preko GSM sredstava. Isto tako željeli smo razmijeniti najnovije informacije vezane uz usvajanje trošarina, izjavio je ministar Lasić.

  Marijan Klaić predsjednik Vlade Županije Posavske smatra važnim održavanje zajedničkih sastanaka na kojima mogu neposredno upoznati dužnosnike iz Federacije BiH o aktualnostima i projektima iz Županije Posavske. -U prometnom smislu na području Županije Posavske ima cesta koje su dosta oštećene, čak i magistralne, te je značajno razmijeniti informacije vezano za mogućnosti poticanja takvih projekata i na našem području od oko 150 milijuna eura kreditnih sredstava koje planira federalna Vlada za modernizaciju i rekonstrukciju cesta. Naravno da ćemo i mi vlastitim sredstvima dati doprinos ovoj oblasti za poboljšanje prometne infrastrukture, prvenstveno u cilju zaštite osoba i vozila koji prometuju našim cestama, no očekujemo i potporu sa više razine vlasti. Na našem je području magistralna cestu drugog reda koja vodi od Orašja do Odžaka,a na pojedinim dionicama je u jako lošem stanju. Kako magistralne ceste održava Federalno ministarstvo, odnosno Federalna direkcija za ceste, nadamo se poboljšanju te prometne komunikacije. Očekujemo prije svega saniranje dvije najviše oštećene dionice: silaz sa tzv. omladinskog nasipa i dionica u Grebnicama na granici sa RS-om. Sa aspekta sigurnosti pješaka važan je projekt nogostupa od Orašja prema Tolisi uz magistralnu cestu, kao i sjeverna obilaznica Odžaka koja bi povezala dvije magistralne ceste, izjavio je premijer Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti