Više

  Ministar u Vladi Federacije Bukvarević u radnom posjetu Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  U okviru planiranih posjeta predstavnici Ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata u Vladi Federacije BiH na čelu sa ministrom Salkom Bukvarevićem, jučer (20.02.) posjetili su Vladu Županije Posavske sa sjedištem u Orašju. Ministra sa suradnicima najprije je primio predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Sa predsjednikom Klaićem, zamjenikom predsjednika Vlade Alijom Kusur, predsjednikom Skupštine Josom Markovićem, te ministrom branitelja Marijanom Kopićem, razgovarano je o programskim opredjeljenjima Ministarstva za 2018.godinu.

  Ministar Bukvarevic je predstavio dostignut stupanj aktivnosti na izradi Jedinstvenog registra branitelja i Jedinstvenog registra korisnika prava. U daljnjoj prezentaciji programskih zadataka, ministar Bukvarević je govorio i o programima rada fondacija, i to Fondacije za stambeno zbrinjavanje pripadnika braniteljske populacije, Fondacije za pravnu pomoć i Fondacije za pomoć u zapošljavanju i samozapošljavanju putem braniteljskih zadruga.

  U dvorani za sjednice održana je prezentacija u okviru koje je izvršena i analiza rada Ministarstva u 2017.godini, gdje su izvršeni godišnji obračuni osobnih i obiteljskih invalidnina na godišnjem nivou. Za Posavsku Županiju 2.806 RVI i 1.246 obitelji poginulih u ukupnom iznosu od 9.018.604,00 KM, a novčanih naknada za dobitnike najvećih ratnih priznanja za Posavsku Županiju 314 korisnika u iznosu od 813.263,00 KM.

  Dajući pregled strukture Proračuna ministarstva za 2018.godinu, Ministar je govorio i o transferima, Transfer za sufinanciranje izgradnje spomen obilježja, uređenje grobalja i mezarja, Transfer pomoć u radu udruga/udruženja, Transfer za pomoć u liječenju branitelja, Tekući transferi neprofitnim organizacijama – Obilježavanje značajnih datuma, Transfer za pomoć u zapošljavanju braniteljskih kategorija putem braniteljskih zadruga, Transfer za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija i Tekući transferi – Transfer za rješavanje statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji. Ministar Bukvarević je razgovarao i sa predstavnicima braniteljskih organizacija Posavske Županije o problemima sa kojima se suočavaju, navodi se u priopćenju nakon sjednice u Orašju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti