Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP pomaže sa 70.000 KM obnovu Zelene tržnice u Odžaku

Najčitanije

U saradnji sa jedinicama lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) prepoznaje prilike za realizaciju konkretnih ideja i inicijativa koje mogu unaprijediti živote bh građana. Iz toga je izrastao Projekat unapređenja lokalnih usluga (PIPLS), koji je prepoznala i primarno financira Švedska, a provodi UNDP u BiH. Cilj PIPLS-a je, pojašnjavaju u UNDP-u unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Jedan takav primjer je i aktivnost potpore rekonstrukciji Zelene pijace u Općini Odžak.

Krajem mjeseca se očekuje početak rekonstrukcije Zelene tržnice, koju Općina Odžak realizira u suradnji s UNDP-om, uz financijsku podršku Švedske. U okviru Projekta unapređenja lokalnih usluga (PIPLS) urađen je glavni projekt za uređenje zelene tržnice, pojašnjavaju iz UNDP-a.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u ovom će projektu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda sudjelovati sa 70.000,00 KM.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti